Як видалити фотографії і відео

Видалені фотографії і відео зберігатимуться в кошику протягом 30 днів, а потім їх буде видалено назавжди. Видалені назавжди файли відновити не можна.

Якщо ви більше не хочете бачити фотографію або відео в галереї Google Фото, але й не хочете їх видаляти, перемістіть їх в архів. Фотографії і відео, переміщені в архів, усе одно можна знайти в альбомах, до яких ви їх додали, результатах пошуку й папках на вашому пристрої. Дізнайтеся, як перемістити фотографії в архів.

Знайти архів

Підказка. Ви можете шукати фотографії в особистій папці. Докладніше про те, як знайти файли з особистої папки.

Перш ніж видаляти фотографії або відео

Дізнайтеся, звідки фотографії і відео вилучаються, а звідки – ні.

Файли, видалені з Google Фото, також вилучаються:

  • з пристроїв Android, iPhone та iPad, на яких установлено додаток Google Фото й увімкнено автозавантаження;
  • з альбомів Google Фото;
  • з усіх спільних альбомів і чатів;
  • із деяких відео найкращих моментів у Google Фото (докладніше);
  • з локального сховища, якщо файли завантажено на пристрої iPhone чи iPad, а також на деякі пристрої з Android 11 або новішої версії.

Видалені файли не вилучаються автоматично з таких сервісів і розташувань:

  • Blogger
  • Диск
  • Gmail
  • YouTube

Перевірити кошик

Перш ніж почати

Важливо. У цій статті описано поточні правила збереження даних. Їх також наведено в останній версії додатка Google Фото.

Як видалити фотографії і відео

За один раз із бібліотеки Google Фото або альбому "Фотоплівка" можна видалити щонайбільше 1500 фотографій і відео.

Важливо. Видаляючи з додатка Google Фото фотографії та відео, ви видалите їх і з пристрою. Це означає, що обидві копії (у Google Фото й на пристрої) буде вилучено. Якщо ці файли автоматично завантажено, їх буде видалено з усіх пристроїв, на яких увімкнено автозавантаження. Щоб видалити файли лише з додатка Google Фото, спочатку вимкніть автозавантаження на телефоні. Дізнайтесь, як вилучити автоматично завантажені фотографії і відео лише з Google Фото.

  1. На iPhone або iPad відкрийте додаток Google Фото Фото.
  2. Увійдіть в обліковий запис Google.
  3. Натисніть і утримуйте фото або відео, яке потрібно перемістити в кошик. Ви можете вибрати кілька файлів.
  4. Унизу натисніть значок Видалити.
Поради й підказки
  • Видаляючи певні фотографії, можна звільнити місце. Видаливши фотографію, яка займає місце в обліковому записі Google, ви можете дізнатися, який приблизно обсяг звільнився.
  • Видалений назавжди контент не можна відновити за допомогою сервісу експорту Google Takeout.

Що відбувається з видаленими фотографіями й відео

  • Видалені фотографії і відео, які було автоматично завантажено в Google Фото, залишатимуться в кошику протягом 30 днів.
  • Якщо з пристрою iPhone або iPad назавжди видалити файл, не завантажений у Google Фото автоматично, його буде переміщено в кошик на 30 днів, а потім видалено назавжди. Дізнайтесь, як увімкнути автозавантаження.

Підказка. Видалені фотографії і відео можуть залишитися на знімній карті пам’яті. Щоб видалити їх назавжди, перейдіть у галерею пристрою.

Як видалити фотографії і відео назавжди

  1. На iPhone або iPad відкрийте додаток Google Фото Фото.
  2. Увійдіть в обліковий запис Google.
  3. Унизу натисніть Колекції а потім Кошик а потім Вибрати.
  4. Виберіть фото або відео, яке потрібно видалити назавжди.
  5. Угорі натисніть значок Вибрати.
  6. Натисніть Видалити а потім Видалити.

Підказка. Файли, назавжди видалені з Google Фото, можуть усе ще зберігатися на пристрої iPhone або iPad у папці з нещодавно видаленими файлами в додатку Фотографії від Apple.

Як вилучити файл із пристрою

  1. На iPhone або iPad відкрийте додаток Google Фото Фото.
  2. Увійдіть в обліковий запис Google.
  3. Виберіть фото або відео, яке потрібно видалити з пристрою iPhone або iPad.
  4. Угорі натисніть значок Більше а потім Видалити з пристрою.

Дізнайтесь, як звільнити місце на пристрої.

Як вилучити певні завантажені автоматично фотографії і відео з Google Фото, але не з пристрою

  1. У додатку Google Фото на пристрої iPhone або iPad вимкніть автозавантаження.
    • Вимкніть автозавантаження на всіх пристроях, на яких потрібно залишити фото або відео.
  2. На комп’ютері або в мобільному вебпереглядачі перейдіть на сторінку photos.google.com/login.
  3. Видаліть вибрані автоматично завантажені фотографії і відео з Google Фото.
  4. На пристрої iPhone або iPad: зачекайте кілька хвилин і переконайтеся, що пристрій підключено до Wi-Fi.
  5. Закрийте й знову відкрийте додаток.
    • Видалені фотографії все одно можуть відображатися в розділі "Фото". Це лише локальні копії. Щоб перевірити статус автозавантаження фотографії, натисніть на неї а потім значок Більше. Прокрутіть униз до розділу "Деталі".

Щоб фото або відео знову автоматично не завантажилося в Google Фото, а локальну копію не було видалено, не вмикайте автозавантаження.

Якщо не вмикати автозавантаження
  • Якщо ви не ввімкнете автозавантаження, то не зможете скористатися його перевагами. Докладніше про переваги автозавантаження.
  • Якщо вам потрібно, щоб фотографії і відео знову автоматично зберігалися в обліковому записі Google, увімкніть автозавантаження.
Якщо знову ввімкнути автозавантаження

Якщо ви ввімкнете автозавантаження, можливі описані нижче ситуації.

  • Видалене фото або відео може завантажитися в хмару повторно.
  • Копію видаленого фото або відео може бути вилучено з пристрою.

Як вилучити всі автоматично завантажені фотографії і відео з Google Фото, але не з пристрою

Важливо

  • Якщо відмінити автозавантаження даних пристрою, видалені фотографії буде також вилучено з альбомів, спільних альбомів, результатів пошуку й спогадів.
  • Це також стосується фотографій і відео з особистої папки.

Щоб вилучити всі фотографії і відео, які зараз зберігаються на вашому пристрої, з Google Фото, але не із самого пристрою, ви можете відмінити автозавантаження даних пристрою.

  1. На iPhone або iPad відкрийте додаток Google Фото Фото.
  2. Угорі натисніть зображення профілю або ініціал а потім Налаштування Google Фото а потім Автозавантаження.
  3. Прокрутіть сторінку вниз і натисніть Відмінити автозавантаження.
  4. Поставте прапорець біля опції "Я розумію, що мої фото й відео, завантажені із цього пристрою, буде видалено з Google Фото".
  5. Натисніть Видалити файли, автоматично завантажені в Google Фото.

Підказка. Після видалення файлів автозавантаження на цьому пристрої буде автоматично вимкнено.

Що станеться, якщо відмінити автозавантаження даних пристрою

Якщо ви ввійшли в обліковий запис на кількох пристроях

Якщо ви ввійшли в обліковий запис на кількох пристроях і на одному з них увімкнено автозавантаження, ваші фотографії або відео можуть завантажитися повторно. На пристрої, де автозавантаження вимкнено, воно не відбуватиметься, але відновиться, якщо автозавантаження ввімкнено на будь-якому з пристроїв. Щоб відновити автозавантаження, вимкніть і знову ввімкніть цю функцію.

Якщо знову ввімкнути автозавантаження

Якщо ви знову ввімкнете автозавантаження на будь-якому пристрої, де ввійшли в той самий обліковий запис, фотографії або відео можуть повторно завантажитися в хмару.

Якщо не вмикати автозавантаження
Якщо ввімкнено доступ для партнера
  • Якщо ваш партнер увімкнув автозбереження, фотографії можуть повторно завантажитися в Google Фото через його обліковий запис.
  • Якщо партнер вимкнув автозбереження, фотографії буде вилучено з його облікового запису Google Фото. Докладніше про доступ для партнера.

Статті за темою

Ця сторінка може містити контент, перекладений за допомогою ШІ. У таких перекладах можуть бути помилки.

Чи корисна ця інформація?

Як можна її покращити?
true
Пошук
Очистити пошук
Закрити пошук
Додатки Google
Головне меню
14799207540486629394
true
Пошук у довідковому центрі
false
true
true
true
true
true
105394
false
false
false
false
false