כשמוחקים תמונות וסרטונים הם יישארו באשפה ל-30 יום, ורק אז יימחקו באופן סופי. אם התמונות והסרטונים נמחקו באופן סופי, אתם לא יכולים לשחזר אותם.
אם יש תמונה או סרטון שאתם לא רוצים לראות בתצוגת הגלריה ב-Google Photos אבל גם לא רוצים למחוק, אתם יכולים להעביר אותם לארכיון. אחרי שמעבירים תמונות וסרטונים לארכיון, עדיין אפשר למצוא אותם באלבומים שהם משויכים אליהם, בתוצאות החיפוש ובתיקיות שבמכשיר. איך מעבירים תמונות לארכיון
כדאי לדעת: אתם יכולים לחפש תמונות שנמצאות בתיקיית הכספת. איך אפשר לראות את התמונות והסרטונים שבתיקיית הכספת?
רגע לפני שמוחקים תמונות וסרטונים
חשוב לדעת שהם לא יוסרו מכל המקומות.פריטים שתמחקו מ-Google Photos יוסרו גם מהמקומות הבאים:
- מכשירי Android, אייפון ואייפד שמותקנת בהם אפליקציית Google Photos והפעלתם בהם את הגיבוי.
- האלבומים ב-Google Photos.
- האלבומים המשותפים והשיחות שאליהם הוספתם אותם.
- בחלק מהמכשירים יש ב-Google Photos סרטונים של רגעים מיוחדים. רוצים לדעת איך מוחקים תמונות מסרטונים של רגעים מיוחדים?
- האחסון המקומי, אם הורדתם את הקבצים למכשירי אייפון ואייפד, ולחלק מהמכשירים עם Android 11 ואילך.
הפריטים שנמחקים לא מוסרים אוטומטית מהמקומות הבאים:
- Blogger
- Drive
- Gmail
- YouTube
לפני שמתחילים
חשוב: במאמר הזה מפורטת מדיניות השמירה הנוכחית. המדיניות רלוונטית גם לגרסה העדכנית של אפליקציית Google Photos.
איך מוחקים תמונות וסרטונים
חשוב לדעת: כשאתם מוחקים תמונות וסרטונים מאפליקציית Google Photos, הם נמחקים גם מהמכשיר. כלומר, גם העותק ב-Google Photos וגם העותק במכשיר יימחקו. אם התמונות והסרטונים גובו, הם יימחקו מכל המכשירים שבהם הפעלתם את הגיבוי. כדי למחוק תמונות רק מאפליקציית Google Photos, אתם צריכים להפסיק קודם את הגיבוי בטלפון. איך מסירים מ-Google Photos תמונות וסרטונים שגובו בלי למחוק אותם מהמכשיר
- בטלפון או בטאבלט עם Android, פותחים את אפליקציית Google Photos
.
- נכנסים לחשבון ב-Google.
- לוחצים לחיצה ארוכה על התמונה או הסרטון שרוצים להעביר לאשפה. אתם יכולים לבחור כמה תמונות וסרטונים.
- למטה, לוחצים על סמל האשפה
.
- אתם יכולים למחוק חלק מהתמונות כדי לפנות מקום. אם תמחקו תמונה שתפנה מקום באחסון שלכם בחשבון Google, יכול להיות שתופיע הערכה לנפח האחסון שיתפנה.
- עם זאת, אם תמחקו את התמונות באמצעות שירות הייצוא של Google Takeout, הן יימחקו באופן סופי ולא תוכלו לשחזר אותן.
מה קורה לתמונות ולסרטונים שמוחקים
- אם מוחקים תמונה או סרטון שגובו ב-Google Photos, הם נשארים באשפה למשך 30 יום.
- אם מוחקים תמונה או סרטון שלא גובו ממכשיר עם Android 11 או גרסאות חדשות יותר, הם נשארים באשפה למשך 30 יום.
חשוב לדעת: אם התמונה או הסרטון שמורים בכרטיס זיכרון, יכול להיות שהם יישארו בו. כדי למחוק אותם לתמיד, תצטרכו להשתמש באפליקציית הגלריה של המכשיר.
איך מרוקנים את האשפה
חשוב לדעת: אם אתם מנסים להעביר תמונות וסרטונים לאשפה ומופיעה שאלה אם אתם רוצים למחוק אותם לתמיד, סימן שאין יותר מקום באשפה. אתם יכולים למחוק את התמונות והסרטונים האלה לתמיד, אבל אם אתם רוצים שתהיה לכם אפשרות לשחזר אותם בעתיד, צריך קודם לרוקן את האשפה. כשאתם מרוקנים את האשפה אתם מוחקים לתמיד את כל התמונות והסרטונים שנמצאים בה, ולא תוכלו לשחזר אותם.
- בטלפון או בטאבלט עם Android, פותחים את אפליקציית Google Photos
.
- נכנסים לחשבון ב-Google.
- למטה, לוחצים על אוספים
אשפה
סמל האפשרויות הנוספות
לריקון האשפה
מחיקה לתמיד.
איך מוחקים לתמיד תמונות וסרטונים
- במכשיר Android, פותחים את אפליקציית Google Photos
.
- נכנסים לחשבון ב-Google.
- למטה, לוחצים על אוספים
אשפה
בחירה.
- בוחרים את התמונה או הסרטון שרוצים למחוק לתמיד.
- למעלה, לוחצים על סמל הבחירה
.
- לוחצים על אשפה
מחיקה לתמיד.
איך מוחקים תמונות וסרטונים מהמכשיר
- במכשיר Android, פותחים את אפליקציית Google Photos
.
- נכנסים לחשבון ב-Google.
- בוחרים את התמונה או הסרטון שרוצים למחוק ממכשיר ה-Android.
- למעלה, לוחצים על סמל האפשרויות הנוספות
מחיקה מהמכשיר.
שלב 1: מוודאים שיש לכם Android בגרסה 7.0 ומעלה
השלבים הבאים רלוונטיים רק למכשירים עם Android בגרסה 7.0 ומעלה. איך בודקים מה הגרסה של Android במכשיר
שלב 2: מוחקים תמונה או סרטון
כשמנסים למחוק תמונה או סרטון, אפשר לתת ל-Google Photos גישה לכרטיס ה-SD.
- בטלפון או בטאבלט עם Android, פותחים את אפליקציית Google Photos
.
- נכנסים לחשבון ב-Google.
- למטה, לוחצים על אוספים
במכשיר הזה.
- פותחים את התיקייה בכרטיס ה-SD.
- בוחרים את התמונה או הסרטון שרוצים למחוק מכרטיס ה-SD.
- לוחצים על סמל האשפה
העברה לאשפה.
איך מסירים מ-Google Photos חלק מהתמונות והסרטונים שגובו בלי למחוק אותם מהמכשיר
- במכשיר Android, פותחים את אפליקציית Google Photos ומשביתים את הגיבוי.
- משביתים את הגיבוי גם בכל שאר המכשירים שרוצים לשמור בהם את התמונות והסרטונים.
- במחשב או בדפדפן בנייד, נכנסים לכתובת photos.google.com/login.
- בוחרים תמונות וסרטונים שגובו ומוחקים אותם.
- מחכים כמה דקות ומוודאים שמכשיר ה-Android מחובר ל-Wi-Fi.
- סוגרים את אפליקציית Google Photos ופותחים אותה מחדש.
- יכול להיות שהתמונות והסרטונים שמחקתם עדיין יופיעו בתצוגת התמונות. אלו רק עותקים מקומיים. כדי לבדוק את סטטוס הגיבוי של התמונה או הסרטון, לוחצים עליהם
סמל האפשרויות הנוספות
. גוללים למטה, לקטע "פרטים".
- יכול להיות שהתמונות והסרטונים שמחקתם עדיין יופיעו בתצוגת התמונות. אלו רק עותקים מקומיים. כדי לבדוק את סטטוס הגיבוי של התמונה או הסרטון, לוחצים עליהם
כדי לוודא שהתמונה או הסרטון לא יגובו שוב ב-Google Photos ושהעותק המקומי לא יימחק, אל תפעילו את הגיבוי.
מה קורה כשהגיבוי לא מופעל- אם לא תפעילו את הגיבוי, לא תוכלו ליהנות מהיתרונות של הגיבוי.
- אם אתם רוצים שהתמונות והסרטונים יישמרו שוב אוטומטית בחשבון שלכם ב-Google, אתם יכולים להפעיל את הגיבוי.
לפעמים, כשמפעילים מחדש את הגיבוי:
- התמונות או הסרטונים שנמחקו מגובים שוב.
- ייתכן שעותקים של התמונות או הסרטונים האלה ששמורים במכשיר יימחקו.
איך מסירים מ-Google Photos את כל התמונות והסרטונים שגובו בלי למחוק אותם מהמכשיר
חשוב לדעת:
- כשמוחקים את הגיבוי של המכשיר, התמונות שמוחקים מוסרות גם מהאלבומים הפרטיים, מהאלבומים המשותפים, מתוצאות החיפוש ומהזיכרונות.
- גם התמונות והסרטונים שבתיקיית הכספת ובתיקיות המכשיר נמחקים.
כדי להסיר מ-Google Photos את כל התמונות והסרטונים שנמצאים כרגע במכשיר, אתם יכולים למחוק את הגיבוי של המכשיר. הקבצים יוסרו רק מ-Google Photos ויישארו במכשיר.
- במכשיר Android, פותחים את אפליקציית Google Photos
.
- למעלה, לוחצים על תמונת הפרופיל של החשבון או על האות שמייצגת אותו
ההגדרות של Google Photos
גיבוי.
- גוללים למטה ולוחצים על ביטול הגיבוי.
- מסמנים את התיבה שליד "ברור לי שהתמונות והסרטונים שלי מהמכשיר הזה יימחקו מ-Google Photos".
- לוחצים על מחיקת הגיבוי ב-Google Photos.
כדאי לדעת: אחרי שמוחקים את הגיבוי מ-Google Photos, הגיבוי במכשיר מושבת אוטומטית.
מה קורה כשבוחרים באפשרות "מחיקת הגיבוי של המכשיר"
אם אתם מחוברים לחשבון בכמה מכשיריםאם אתם מחוברים לאותו חשבון בכמה מכשירים, והגיבוי פועל באחד מהם לפחות, יכול להיות שהתמונות והסרטונים שלכם יגובו שוב. התמונות והסרטונים לא יגובו מהמכשירים שבהם הגיבוי מושבת, אלא רק מהמכשירים שהוא פועל בהם.
אם תפעילו מחדש את הגיבוי באחד מהמכשירים שבהם אתם מחוברים לחשבון שלכם, הגיבוי של התמונות והסרטונים יתחדש.
- אם לא תפעילו את הגיבוי, לא תוכלו ליהנות מהיתרונות של הגיבוי.
- אם אתם רוצים שהתמונות והסרטונים יישמרו שוב אוטומטית בחשבון שלכם ב-Google, אתם יכולים להפעיל את הגיבוי. איך מפעילים את הגיבוי?
- אם השמירה האוטומטית פועלת אצל מי ששיתפתם איתו את הספרייה, יכול להיות שהתמונות יועלו מחדש ל-Google Photos דרך החשבון של השותף הזה.
- אם השמירה האוטומטית לא פועלת אצל מי ששיתפתם איתו את הספרייה, התמונות יוסרו מהחשבון של השותף ב-Google Photos. למידע נוסף על שיתוף הספרייה